(untitled) (Вестник транспорта - Transport xabarnomasi, 2025)
Ushbu tadqiqot tashqi ta’sirlarga chidamliligiga ta’sir qiluvchi turli omillarni hisobga olgan holda ta’minot zanjirining mustahkamligini baholash usulini ishlab chiqishga bag’ishlangan. Ishda ta’minot zanjirining egiluvchanlik, moslashuvchanlik, nosozliklarga chidamlilik va tiklanish tezligi kabi asosiy xususiyatlari tahlil qilingan. Taklif etilayotgan usul moliyaviy, operatsion va logistik parametrlarni o’z ichiga olgan kompleks ko’rsatkichlar tizimidan foydalanishga asoslangan.