(untitled) (Вестник транспорта - Transport xabarnomasi, 2025)
Tadqiqot predmeti vibro-planetar mexanizmning ishlashini optimallashtirishdir. Maqolada konturlarning yopiqlik shartiga asoslanib, bo‘g‘inlarning tegishli koordinata o‘qlariga proyeksiya tenglamalari tuzilgan. Mexanizmning kirish va chiqish bo‘g‘inlari harakatini tavsiflovchi kinematik parametrlar o‘rtasidagi funksional bog‘liqlik aniqlangan. Olingan sonli hisob-kitoblar grafik bog‘lanishlar shaklida ifodalangan. Ishning maqsadi vibro-planetar mexanizmning geometrik parametrlarini optimallashtirishdan iborat. Maqolada keltirilgan xulosalardan vibro-planetar mexanizmga o‘xshash mexanizmli zamonaviy texnologik uskunalarni takomillashtirish va loyihalashda foydalanish mumkin.