(untitled) (Вестник транспорта - Transport xabarnomasi, 2025)
Ushbu maqolada metropolitan yo‘llarining hozirgi kundagi jamoat transportidagi o‘rni, uni rivojlantirish bo‘yicha olib borilishi kerak bo‘lgan ishlar keltirilgan. Shu bilan birgalikda metropolitan yo‘llarining yo‘l ustki qurilmasining asosiy elementlaridan biri bo‘lgan ballast prizmasining ishlashi keltirib o‘tilgan. Metropolitan yo‘llarida ballast prizmasini ko‘tarishqobiliyatini oshirishga qaratilgan ishlar kompleksi o‘rganilgan va uning ishdan chiqishining asosiy sabablari keltirib o‘tilgan. Metropoliten yo‘llarida ballast prizmasining deformatsiyalanish sabablari keltirilgan va ular bilan kurashish chora-tadbirlarining zamonaviy usullaru keltirib o‘tilgan.