(untitled) (Вестник транспорта - Transport xabarnomasi, 2025)
Ushbu maqolada porshenli kompressor uskunalarining moylash tizimida yuzaga keladigan nosozliklarning tadqiqoti natijalari tahlil qilingan, moylash tizimining samaradorligini oshirish bo‘yicha texnik echimlar ishlab chiqilgan va ularning tajriba-sinovlarining natijalari keltirilgan.Sanoat korxonalarida elektr energiyasi bilan bir qatorda pnevmatik energiya ya’ni siqilgan havo energiyasi keng qo‘llaniladi. Foydali qazilmalarni qazib olishning texnologik jarayonlarida, siqilgan havo energiya tashuvchi funksiyasini bajarib kon mashinalarining va boshqa pnevmatik energiya iste’molchilarining ekspluatatsiya ko‘rsatkichlariga sezilarli ta’sir qiladi. Kompressorlarning ekspluatatsion samaradorligining katta hissasi ularning moylash tizimi ishiga bog‘liq bo‘lib, ularning ekspluatatsion ko‘rsatkichlarini yaxshilash siqilgan havo ishlab chiqarish harajatlarini sezilarli darajada kamaytiradi.