(untitled) (Вестник транспорта - Transport xabarnomasi, 2025)
Mazkur maqolada yo‘l-transport hodisalari yuz berganda tezkor favqulodda xabar berish imkonini beruvchi avtomatlashtirilgan qurilma ishlab chiqilishi va matematik algoritmlari tahlil qilinadi. Qurilmada akselerometr, GPS va GSM/GPRS modullari asosida hodisa aniqlanadi hamda real vaqt rejimida tez yordam yoki maxsus xizmatlarga signal yuboriladi. Qurilmaning blok-sxemasi, matematik modellar hamda tajriba natijalari keltirilib, yo‘l harakati xavfsizligini oshirishdagi samaradorligi baholangan.