(untitled) (Вестник транспорта - Transport xabarnomasi, 2025)
Ushbu maqolada temir yo‘l inshootlarida favqulodda vaziyatlarni bashorat va monitoring qilish tizimlari va vositalarini ishlab chiqish va takomillashtirish boʻyicha tajriba dasturi hamda usullari koʻrib chiqilgan. Tadqiqot vazifalarining mazmuni va mohiyatidan kelib chiqqan holda temir yo‘l inshootlariga favqulodda vaziyatlar ta’siridan bashorat va monitoring qilish tizimini, favqulodda vaziyatlarning ta’siri etish koʻrsatkichlaridan ogohlatirishning fizik va matematik modelining nazariy tadqiqotlar natijalari texnik samaradorligini tajribada tasdiqlash yuzasidan tajriba tadqiqotlari o‘tkazilib tajriba tadqiqotlar dasturi ishlab chiqilgan.