(untitled) (Вестник транспорта - Transport xabarnomasi, 2025)
Raqobat sharoitida ekspluatatsiya xarajatlarini kamaytirish va tashish tannarxini pasaytirishning asosiy zarurati temir yoʻllarning lokomotiv obyektlari rahbarlarini texnik xizmat koʻrsatish tizimining samaradorligini oshirish va lokomotivlarni yaxshi texnik holatda saqlash xarajatlarini kamaytirish imkoniyatlarini faol izlashga undaydi. Mavjud rejali profilaktik taʻmirlash tizimi asosan yuqori harakat xavfsizligini taʻminlaydi, texnik holatga (zaruratga qarab) taʻmirlash vaqtidagiga qaraganda tasodifiy nosozliklar sonini kamaytiradi, shuningdek, lokomotivlarning texnik tayyorgarligining yuqori koeffitsientini, taʻmirlash uskunalari va brigadalarini turli xil yuklash vaqtlarini belgilab beradi. Buning uchun asosiy - eng muhim qismlar va agregatlar aniqlanadi, ularning sharti harakat xavfsizligi, lokomotivlarning ishlashi ishonchliligi bilan bogʻliq boʻlib, ular ish vaqti boʻyicha nosozliklar va tiklash taʻmirlash ishlarining hajmi boʻyicha guruhlanadi.