(untitled) (Вестник транспорта - Transport xabarnomasi, 2025)
Ushbu maqolada avtomobil transportida xalqaro yuk tashish hajmi o’zgarishi tahlil etilgan va natijalarni keyingi davrlardagi o‘zgarishlari eng kichik kvadratlar usuli yordamida bashorat qilingan. Shu bilan birga, ishlab chiqilgan chiziqli modelini o‘rtacha mutloq og‘ish, o‘rtacha kvadratik og‘ish, o‘zgaruvchanlik va korrelatsiya koeffitsiyentlari mezonlari yordamida ishonchlilikka tekshirilgan, 2025-2027 yillarda eksport-import xajmining o‘zgarishi bashorat qilingan hamda kerakli tavsiyalar ishlab chiqilgan.