(untitled) (Вестник транспорта - Transport xabarnomasi, 2025)
Oʻzbekiston mustaqillikka erishganidan soʻng iqtisodiy, ijtimoiy-siyosiy, mafkuraviy-maʼnaviy sohalarda taraqqiyot va yangilanishning oʻziga xos hamda oʻziga mos yoʻlini tanladi. Mamlakat iqtisodiyotini barqaror rivojlantirish, barqaror iqtisodiy oʻsish surʼatlariga erishish, jahon bozorida milliy mahsulotlarimizning raqobatbardoshligini taʼminlash, xalqimizning hayot darajasi va farovonligini oshirish bugungi kundagi eng ustuvor vazifalardan hisoblanadi.