(untitled) (Вестник транспорта - Transport xabarnomasi, 2025)
Yetkazib berishlar zanjiri tarkibidagi reproduktiv sikl sharoitida alohida korxonalarning xarajatlari va faoliyat natijalarini boshqarish dolzarb ilmiy vazifa hisoblanadi, chunki u ichki iqtisodiyotdagi korxonalarning raqobatbardoshlik darajasini va ularning iste’molchi uchun kurashida hayotiyligini belgilaydi. Samaradorlikning tizimli omili bo‘lgan logistika va shu asosda korxonalar yetkazib berish zanjirlarining umumiy xarajatlari atrof-muxitdagi asosiy rollardan biri bo‘lishi kerak. Xarajatlarni samarali boshqarish uchun birinchi navbatda, ushbu tadqiqotning asosiy maqsadi bo‘lgan markaziy moddiy - oqimning iqtisodiy mazmunini va uning tuzilishini aniqlash kerak bo‘ladi.