(untitled) (Вестник транспорта - Transport xabarnomasi, 2025)
Ushbu maqolada yuqori tezlikdagi magistrallarda turli toifadagi poezdlarni o‘tkazishning mavjud texnologiyasi shuningdek, Respublika temir yo‘llarida yuqori tezlikdagi poezdlar harakatini tashkil etishning hozirgi holati va istiqbollari tahlil qilingan. Turli toifadagi poezdlar harakati mavjud bo‘lgan “O‘zbekiston-Xovos” uchastkasining asosiy foydalanish ko‘rsatkichlari tahlil qilindi, yuk poezdlarini yuqori tezlikdagi yo‘lovchi poedlarini o‘tkazib yuborish maqsadida oraliq stansiyalarida turish vaqtlari va umumiy to‘xtab turishlar soni aniqlab olindi.