(untitled) (Вестник транспорта - Transport xabarnomasi, 2026)
Ushbu maqolada lokomotivlardan foydalanishning va xizmat ko‘rsatishning xarajatlari va iqtisodi orasidagi balansni topishga imkoniyatini beradigan matematik model ko‘rib chiqilgan. Usullar: lokomotiv parki ishining optimallashtirilishi chiziqli dasturlash va jadvallarning nazariyasi yordamida ko‘rib chiqiladi. Natijalar: quyidagilar belgilandiki, lokomotivlarning muddatdan ziyod to‘xtab turishini minimallashtirish va ularni maksimal yuklanishi, manyovr ishlarini aniq rejalashtirilishini va zaruriy uchastkalarga lokomotivlarning harakatlanishini talab etadi. Manyovr ishlari va poyezd ishlari orasida me’yorni ta’minlash maqsadida lokomotivlarni to‘g‘ri taqsimlash juda muhim. Jo‘nash uchun poyezdlarga lokomotivlarni o‘z vaqtida berilishi dispetcherlarning harakatlarini to‘g‘ri bajarilishini talab etadi. Bu o‘z navbatida lokomotivlarning yangi ish kutish vaqtining minimallashtirilishiga, ulardan foydalanishning esa maksimallashtirilishiga olib keladi. Amaliy ahamiyati: ishning natijasi temir yo‘l transportida lokomotivlardan foydalanishning samarali boshqarilishi uchun katta ahamiyatga ega bo‘lib, yuk jo‘natuvchilar va yo‘lovchilar uchun yanada jozibadorligini oshiradi.