(untitled) (Вестник транспорта - Transport xabarnomasi, 2025)
Ushbu ilmiy maqolada yuk jo‘natuvchi va yuk qabul qiluvchi orasida tashishga taqdim etilgan donali yuklarni konteyner-platformalarda va platformada tashishning texnik-iqtisodiy ko‘rsatkichlari ko‘rib chiqilgan. Yuklarni tashishning samarali usuli, ya’ni yuklarni yetkazib berish muddatining qisqaligi, tashish xarajatining kamligi va yuqori havfsizlining ta’minlashga qaratilgan. Tadqiqot ishida yuklarni vagon va konteyner-platformalarda tashishni masofaga bog‘liq holda tashish xarajatlari hisoblangan.