(untitled) (Вестник транспорта - Transport xabarnomasi, 2025)
Ushbu maqolada oltingugurt asosli betonning mexanik va ekuplutatsion xossalrini ta’minlashda modifikatsiyalangan dispers va tolali to‘ldiruvchilarning ta’siri o‘rganilgan, hamda modifikatsiyalashning optimal vaqti va usuli aniqlangan. Olingan natijalar bugungi kunda temir yo‘l transporti temir-beton shpalalarini ishlab chiqarishda qo‘llanilib kelinayotgan M450 markali og‘ir beton bilan solishtirilgan.