(untitled) (Вестник транспорта - Transport xabarnomasi, 2024)
Soʻrovlarga masofadan xizmat koʻrsatishda server qurilmalari eng muhim vositalardan hisoblanadi. Shu sababli uning xizmat koʻrsatish samaradorligini aniqlash ish jarayonini toʻgʻri tashkil etishning asosiy omillaridan biridir. Ushbu tadqiqot ishida standart usul orqali soʻrovlarga xizmat koʻrsatishning server samaradorligiga ta’siri oʻrganilgan boʻlib, uning soʻrovlar tirbandligi vaqtidagi natijalari tahlil qilingan. Shuningdek, ushbu usulda xizmat koʻrsatishda server samaradorligini aniqlashning soʻrovlarga xizmat koʻrsatish modellari tahlil qilingan. Olingan natijalar esa soʻrovlarning tirbandligi vaqtlarida standart usulda xizmat koʻrsatish soʻrovlarning har qanday foydalanuvchi soʻrovlarining 40 % dan ortigʻi yoʻqotilishini koʻrsatdi.