(untitled) (Вестник транспорта - Transport xabarnomasi, 2024)
Ushbu maqolada hozirgi kunda jamoat transportini rivojlantirish shahardagi aholi harakatchanlik darajasini oshirishi va bevosita makroiqtisodiy koʻrsatkichlarga taʼsir etishi yoritilgan. Qolaversa tadqiqot davomida jamoat transporti korxonalari faoliyatini strategik rejalashtirishni asosiy 9 bosqichdan iborat boʻlgan rejalashtirish jarayonlari taklif etilgan. Shuningdek korxona faoliyatini strategik rejalashtirishning blok-sxemasi taklif etilgan boʻlib 4ta “Tahlil bloki”, “Muqobil strategiya variantini tanlash”, “Strategiyani oshirish” va “Strategiyani samaradorligi baholash” bloklariga ajratib berilgan.