(untitled) (Вестник транспорта - Transport xabarnomasi, 2024)
Ushbu maqolada Toshkent shahrining yoʻlovchi tashish sohasidagi mavjud kamchilik va muammolar oʻrganilgan. Hozirgi kunda jamoat transporti xizmatlariga bevosita va bilvosita taʼsir etuvchi omillar tahlil etilgan. Tadqiqotlar asosida jamoat transportida yoʻlovchi tashishni tashkil etuvchi korxona faoliyatini rivojlantirishning bozor konyukturasiga moslashuvchan strategik reja tuzilmasi tarkibiy qismlari shakllantirilgan. Bugungi kundagi boshqaruv va qonuniyatlar, hududni iqtisodiy rivojlantirish konsepsiyasini inobatga olgan holda jamoat transportini strategik rejalashtirish modeli taklif etilgan. Shuningdek, bugungi kundagi tezkorlik bilan oʻzgarayotgan bozor konyukturasiga moslashuvchan strategik rejani tuzilmasi ishlab chiqilgan.