Vibroplanetar mexanizmning geometrik parametrlarini optimallashtirish (Вестник транспорта - Transport xabarnomasi, 2025)
Tadqiqot predmeti vibro-planetar mexanizmning ishlashini optimallashtirishdir. Maqoladakonturlarning yopiqlik shartiga asoslanib, bo‘g‘inlarning tegishli koordinata o‘qlariga proyeksiyatenglamalari tuzilgan. Mexanizmning kirish va chiqish bo‘g‘inlari harakatini tavsiflovchi kinematikparametrlar o‘rtasidagi funksional bog‘liqlik aniqlangan. Olingan sonli hisob-kitoblar grafikbog‘lanishlar shaklida ifodalangan. Ishning maqsadi vibro-planetar mexanizmning geometrikparametrlarini optimallashtirishdan iborat. Maqolada keltirilgan xulosalardan vibro-planetarmexanizmga o‘xshash mexanizmli zamonaviy texnologik uskunalarni takomillashtirish va loyihalashdafoydalanish mumkin.