Quymakorlik korxona ischilarining xavfsizligini baholash (Вестник транспорта - Transport xabarnomasi, 2025)
Ushbu maqolaning maqsadi quymakorlik korxonasi ishchilari uchun ta’minlangan xavfsizliklarini baholashning mavjud mezonlari va usullarini qisqacha tahlil qilish, shuningdek ularni takomillashtirish bo‘yicha tavsiyalar berishdan iborat. Buning uchun avvalo xavfsizlikni ta’minlashga qarshilik ko’rsatuvchi xavflarni taxlil qilish zarurati paydo bo’ladi.Maqolada quymakorlik korxonasida faoliyat olib borayotgan ishchilarning xavfsizligiga to‘sqinlik qiluvchi xavflar aniqlandi. Aniqlangan xavflar texnologik jarayonlarda xavfsizlikni baholashning asosiy usullari keltirib o‘tilgan. Tadqiqotda quyuv korxonalarida mavjud xavflarni taxlil qilish, ularga qarshi chora-tadbirlar ishlab chiqish orqali iqtisodiy samaradorligi va ijtimoiy jihatlari haqida so‘z boradi. Tahlillar asosida xavfsizlikni baholash usullari bilan tanishish, takomillashtirish va metallarni eritish jarayonlarida xodimlar xavfsizligini oshirish bo‘yicha yangi yechimlarni ishlab chiqish bo‘yicha takliflar beriladi.