Description of failure processes and technical causes in Liugong excavators (Вестник транспорта - Transport xabarnomasi, 2025)
Mazkur maqolada Liugong rusumli ekskavatorlarning texnik ekspluatatsiya sharoitlarida yuzaga keladigan buzilish jarayonlari, ularning texnik sabablari va rivojlanish xususiyatlari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Ekskavatorlarning asosiy tizimlari — gidravlik, mexanik, elektr va boshqaruv qismlarida uchraydigan nosozliklar statistik ma’lumotlar asosida guruhlanadi. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, Liugong ekskavatorlarining buzilishlarining 40% dan ortig‘i gidravlik tizim elementlariga to‘g‘ri keladi. Ishchi suyuqlik sifati, texnik xizmat ko‘rsatish intizomi, yuklanish darajasi va operatorlik omili buzilish jarayonini tezlashtiruvchi asosiy omillar sifatida aniqlangan. Maqolada ekskavatorlarning texnik ishonchliligini oshirishga qaratilgan takliflar ham ishlab chiqilgan.