Cho‘yan turlarining kimyoviy tarkibi, mexanik xossalari va mikrotuzilishining kompleks tahlili (Вестник транспорта - Transport xabarnomasi, 2025)
Ushbu maqolada cho‘yanlarining kimyoviy tarkibi, mexanik xossalari va mikrotuzilishi o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlik kompleks tarzda o‘rganilgan. Turli xil cho‘yan turlari, jumladan kulrang, oq, sharsimon grafitli yuqori mustahkamlikka ega, bolg‘alanuvchan hamda legirlangan cho‘yanlarning kimyoviy tarkibi, mexanik xossalari va ularning faza shakllanishi, matritsa tuzilishi hamda ekspluatatsion xossalariga qanday ta’sir ko‘rsatishi tahlil qilingan.