Injektorlik dvigatellarning ta’minlash tizinmining matematik modelini ishlab chiqish (Вестник транспорта - Transport xabarnomasi, 2025)
Injektorli dvigatellari uchun loyihalash, kalibrlash va yangi turdagi yoqilg'i ta’minoti tizimlarini nosozliklarni tuzatish empirik tarzda ("sinov va xato" usuli bilan) amalga oshiriladi va dizaynerlarning boy ishlab chiqarish va muhandislik tajribasiga asoslanadi. Dvigatellar uchun mikroprotsessorli boshqaruv tizimlari, qoida tariqasida, og'ish orqali yopiq tsiklni boshqarish tamoyillariga asoslanmagan,, balki dvigatelni kalibrlash bosqichida eksperimental ravishda tuzilgan ma'lumotlar jadvallaridan foydalanishga asoslanadi hamda boshqaruv tizimlarining analitik sintezi muammolarida keyingi foydalanishga yo'naltirilgan injektorli dvigatellarining matematik modellarini olish muammosi dolzarb va shubhasiz qiziqish uyg'otadi.