Avtomobil transport vositalarini marshrutlarga diskret taqsimlash usulini paxta xom-ashyosini tashishda qo‘llash (Вестник транспорта - Transport xabarnomasi, 2025)
Maqolada avtomobil transporti vositalarini marshrutlarga taqsimlash masalasining yechish algoritmlari paxta xom-ashyosini tashishda qo‘llanilgan. Taklif etilgan usul asosida masala yechimlaridan biri aniqlanib, kun davomida har bir marshrutga yo‘naltirilgan avtomobil transport vositalari soni va tashish hajmlari ko‘rsatilgan. Tashishga ajratilgan avtomobil transporti vositalarining turi, soni va ortish-tushirish vositalarining ish ko‘rsatkichlari hamda tashish xarajatlaridan kelib chiqib, diskret taqsimlash usuli asosida masala shartini qanoatlantiradigan boshqa yechimlarni ham topish mumkin bo‘ladi.