Toshkent davlat transport universitetining boshqaruv tizimini takomillashtirishda strategik rejalashtirishni shakllantirish (Вестник транспорта - Transport xabarnomasi, 2025)
Rivojlangan davlatlarda yoki katta kompaniyalarda uzoq muddatli rivojlanish dasturlari inson kapitalini rivojlanishiga tayanmoqda. Shu bilan birga, taʼlim kiritilayotgan investitsiya ham yildan yilga ortib bormoqda. Buning natijasida taʼlimga boʻlgan talabni ortishiga olib kelmoqda. Bu esa taʼlim xizmatini koʻrsatuvchi muassasalardan boshqaruv tizimini doimiy ravishda takomillashtirishni taqozo etadi. Boshqaruv tizimini takmillashtirishni eng samarali yoʻli boshqaruv qarorni toʻgʻri va oʻz vaqtida qabul qilishdir. Boshqaruv qarorlarni samaradorligi esa uzoq muddatga qaratilgan reja, yaʼni muassasani rivojlantirish strategik rejasiga bogʻliqdir.