Modifikatsiyalangan mayda donador beton tarkibini optimallashtirish uchun eksperimentni matematik rejalashtirish usulini qo‘llash (Вестник транспорта - Transport xabarnomasi, 2026)
Yuqori sifatli mayda donali betonning normal qotishining 28 kunligida siqilishga bo‘lgan mustahkamligiga ta’sir ko‘rsatuvchi kirish o‘zgaruvchilari - beton aralashmasining xomashyo tarkibiy qismlari nisbatlarining ta’sirini aniq tavsiflovchi matematik modelni yaratish va tahlil qilish. Ushbu model ning yakuniy maqsadli funksiyalari sifatida qaraladi.