Tеmirbеtоn kо‘prik inshооtlаrining tеxnik hоlаtini bаhоlаsh vа prоgnоzlаsh uchun mаtеmаtik mоdеlni ishlаb chiqish (Вестник транспорта - Transport xabarnomasi, 2026)
Maqolada texnik-ekspluatatsion ko‘rsatkichlarning baholash mezonlari orqali shahar temirbeton ko‘prik inshootlarining texnik holatini baholash va prognozlash bo‘yicha matematik model ishlab chiqilgan. Mezonlarni vazn koeffitsiyentlari Ierarxiyalar tahlili usulidan foydalanilgan holda Mpriority 1.0 dasturida hisoblab topilgan.