Vagon oqimlarini tashkil etishga poyezdlar harakati grafigi bajarilishining ta’siri (Вестник транспорта - Transport xabarnomasi, 2026)
Ishdan asosiy maqsad vagon oqimlarini tashkil etish jarayonida poyezdlar harakati grafigida poyezdlarning kechikishlarini keltirib chiqaruvchi sabablarni aniqlash va ularni tizimlashtirishdan iborat. Poyezdlar kechikishlari sabablari temir yo‘l boshqarmalari kesimida aniqlandi va ular 4 ta mezon (yo‘qotish sababi turi, ta’sir obyekti, yo‘qotishning ta’sir qilish usuli, yo‘qotish manbasi) bo‘yicha tizimlashtirildi. Poyezdlar kechikishlari sabablarini tizimlashtirish orqali vagon oqimlarining butun bir siklini tizimli tahlil qilish va natijalarini asosli baholash imkoniyati yaratildi.