Oliy ta’lim muassasi faoliyatini strategik rejalashtirishning asosiy yondashuvlari (Вестник транспорта - Transport xabarnomasi, 2025)
Ushbu maqola Toshkent davlat transport universitetini strategik rejalashtirishning asosiyyondashuvlariga bag’ishlangan. Maqolada strategik rejalashtirishning asosiy elementlari, jumladan,universitetning missiyasi va qarashlarini belgilash, ichki va tashqi muhitni tahlil qilish, aniq maqsadlarnibelgilash, strategiyalar va harakatlar rejalarini ishlab chiqish, ularni amalga oshirish va monitoring qilish,samaradorlikni baholash va o’zgarishlarga moslashish ko’rib chiqiladi. Ish shuningdek, universitetdolzarb va atrof-muhitdagi o’zgarishlarga tayyor bo’lib qolishi uchun rejalashtirishda moslashuvchanlikva moslashuvchanlikning muhimligiga e’tibor qaratadi