Kombinatsiyalangan yo‘l mashinalarining (MAN CLA 18.280 4x2 BB CS45) yoyib sepish diski parametrlarni hisoblab tanlash usuli (Вестник транспорта - Transport xabarnomasi, 2025)
Ushbu maqolada qish mavsumida yo‘l qoplamasida sirpanchiqlikni bartaraf etishda kengfoydalanilayotganda samaradorlikni oshirish hamda harakat xavfsizligini ta’minlash uchun maxsus yo‘lmashinasi (MAN CLA 18.280 4x2 BB CS45) inchi disk radiusi o‘lchamining, disk o‘rnatilish balandligi,aylanish tezligi va qancha masofaga sepish o‘rganib chiqilgan. Texnologik material yoyib sepishmoslamalari avtomobil shassilari yoki tirkamalariga doimiy ravishda o‘rnatiladigan yoki tez ajraladiganuskunalar, yoyib sepish diski, yoyib sepish diskining aylanishida texnologik material (tuz-qum)zarrachasiga ta’sir qiluvchi kuchlar ko‘rib chiqilgan.