Jamoat transporti faoliyatini strategik rejalashtirish modeli asosida takomillashtirish (Вестник транспорта - Transport xabarnomasi, 2024)
Ushbu maqolada Toshkent shahrining yoʻlovchi tashish sohasidagi mavjud kamchilik va muammolaroʻrganilgan. Hozirgi kunda jamoat transporti xizmatlariga bevosita va bilvosita taʼsir etuvchi omillartahlil etilgan. Tadqiqotlar asosida jamoat transportida yoʻlovchi tashishni tashkil etuvchi korxonafaoliyatini rivojlantirishning bozor konyukturasiga moslashuvchan strategik reja tuzilmasi tarkibiyqismlari shakllantirilgan. Bugungi kundagi boshqaruv va qonuniyatlar, hududni iqtisodiy rivojlantirishkonsepsiyasini inobatga olgan holda jamoat transportini strategik rejalashtirish modeli taklif etilgan.Shuningdek, bugungi kundagi tezkorlik bilan oʻzgarayotgan bozor konyukturasiga moslashuvchanstrategik rejani tuzilmasi ishlab chiqilgan.